Frissességek

Mára ezt a receptet néztem ki, hogy ide biggyesszem! :))

Jön a Hallo-Wien (ahogy ezt az előbb láttam egy vicces ember posztjában), szóval mindenhol TÖKÖK áarsztották el az út szélét, zöldségeseket, piacot. Ha valaki készít "rémsiztő" tök-lámpást, akkor egyébként is gondoskodni kell a kibelezett tartalomról, itt vagy hozzá egy karamellás ötlet! :))
Nagyon egyszerű: mennyiségtől és ízléstől függően sok cukor, kis víz, só, esetleg bors, kicsit rotyogtatjuk, aztán ráöntjük egy tepsibe belerakott, kicsi kockákra szeletelt tök darabokra, majd cütőben sütjük 45-50 percig, amikor is erősen kezd karamellizálódni. EKKOR SŰRŰN, 2 percenként forgassuk meg... itt beletehetünk ízlés szerint még tejszínt, egyéb fűszert....(én a rózsaborst ajánlom) és amíg a karamell meg nem barnul szépen, addig sütjük, kevergetjük. Ez nem lesz több kb 10 percnél. :))
Jó étvágyat!



 Kép és recept innen: http://smellslikehome.wordpress.com






Nemsokára itt van Márton nap és több Márton napi bazárba megyünk Meglepni a gyerekeket!

Kerestem ötleteket, hogy mivel is Bűvölhetném - Nyűgözhetném le a gyerekeket. :)

Ezt találtam! :)
Mindenkinek ajánlom!
Szerintem a képek magukért beszélnek!

Fő összetevő: Vastag Ropi!!
Az első tálban karamellkockákból olvasztott öntet van.
A második tálban olvasztott fehér csoki van. :)
Utána jöhet a dekoráció!
Az eretei receptet az ifood.tv 
weboldalon találhatod angolul.
A képet a yummyfoodrinks.com weboldalról tettem ide.

1 megjegyzés:

  1. Ez nem ajánlom!
    Ha akarod tudni, olvasd el, hogy miért! :))

    Kutatásaim alapján, sok hozzászólás alapján, itthon is, meg a nagyvilágban is, elég közkedvelt és könnyű (bár hosszú) azon karamell szósz készítése, ami sűrített tejből készül. El tudom képzelni az ízért, hogy tényleg finom, de...
    Én azért nem csinálnék ilyet, mert tele van tartósító szerrel.
    De, azért itt megírom, hogy mindenhol ugyanúgy írják az elkészítését: tedd bele hosszan forrásban lévő vízbe: és hagyd ott sokáig, néha ellenőrizd, mennyi víz párolgott el, öntsd fel forró vízzel és egyszer csak fincsi karamelsszószod lesz!. :)) Találkoztam már 90 perc elkészítésével is, meg 120 perces főzési idővel is, sőt, láttam már 3 órás "várakozási" időt is.
    Konklúzió: valószínű, hogy más mennyiségű dobozok voltak. Az ismert tubust láttam 90 percesre, a többi olyan volt, mint amit itt a képen látható. Szóval, ha valaki akar tartósítószeres, stb-is szószt, próbálkozhat! :))
    Képet innen vettem, itt is 3 órát ír, erre a nagy dobozosra, bár írja a lassú, 8 órás változatot is. Recept szintén itt!
    http://www.spendwithpennies.com/sweetened-condensed-milk-caramel/

    VálaszTörlés